miercuri, 10 iulie 2013

Pui cu sos de roșii

Friptură de pui la cuptor cu sos de roșii, ardei, busuioc și usturoi 

Friptura la cuptor mi se pare un preparat culinar aproape la fel de ușor de făcut ca o omletă, lăsând la o parte timpul coacerii. Nu sunt sigură cum e mai bine, dar eu nu folosesc apă deloc, iar friptura iese fragedă și aromată de fiecare dată. Fie că acoperi vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu, carnea la cuptor se face fără prea multe bătăi de cap. Pentru a prepara acest sos ai nevoie este un blender. Pe cât de ușor vei obține sosul, pe atât de mult te va încânta gustul. 
Adaptează rețeta pentru vasul tău de cuptor. Eu am folosit un recipient în care mi-au încăput trei piepți de pui tăiați în două.

Ingrediente:
- bucăți de pui
- o roșie mare și bine coaptă, tăiată bucăți mai mari
- jumătate de conservă de roșii
- un ardei capia, tăiat bucăți mai mari
- frunzele de la câteva fire de busuioc (se poate face și cu pătrunjel)
- 2 căței de usturoi tăiați felii
- ulei de măsline
- sare și piper





Preparare:
Așează bucățile de pui în vasul pentru cuptor, stropește-le cu ulei de măsline, condimentează-le și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade. Pune în blender bucățile de roșii, conserva de roșii, ardeiul, frunzele de busuioc, usturoiul, puțin ulei de măsline, sare și piper. Pulsează de câteva ori până ingredientele se omogenizează. Ai grijă să nu se zdrobească prea mult. Înainte ca puiul să fie gata, dar după ce este frumos rumenit, adaugă sosul peste el și mai lasă-l la cuptor aproximativ 15 minute. Bucură-te de acest preparat gustos și rapid alături de un piure de cartofi sau pâine proaspătă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...