miercuri, 19 iunie 2013

Garnitură de cartofi cu muștar

...sau salată de cartofi noi și muștar cu boabe.

Cartoful, cea mai versatilă legumă pentru garnituri, plin de carbohidrați, gustos și mai puțin hrănitor, este alimentul cel mai întâlnit în alimentația norgevienilor (desigur și a românilor). Există chiar și o glumă aici, care aseamănă omul cu cartoful. Mai degrabă este considerată o insultă.
Rețeta am luat-o dintr-o revistă cu rețete simple și gustoase. 




Ingrediente:
- 800 gr. cartofi noi
- 2 linguri de muștar (cu boabe întregi)
- 2 căței de usturoi, presați
- o lingură de miere
- zeama de la o lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
- o legătură de ridichi tăiate felii
- 2 linguri de capere
- sare și piper

Preparare:
Curățați și fierbeți cartofii în apă cu sare. Preparați dressingul amestecând într-un bol muștarul, usturoiul, mierea și sucul de lămâie, adăugați apoi uleiul, puțin câte puțin. Asezonați cu sare și piper. Când cartofii sunt gata, scurgeți zeama și adăugați sosul, amestecând lejer. Puneți salata într-un bol sau platou și adăugați ridichile și caperele. Decorați cu fire de ceapă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...